петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Porodična kompanija Tekijanka otvorila novu prodavnicu u Sipu

Porodična kompanija Tekijanka otvorila novu prodavnicu u Sipu

Porodična kompanija Tekijanka i u 2019. godini širi mrežu svojih maloprodajnih objekata, nakon prodavnice u Kladušnici ovog vikenda je otvorena još jedna prodavnica, 27. u nizu Tekijankinih maloprodaja, u susednom naselju Sip. Trgovina smeštena na oko 50 kvadratnih metara prostora sa blizu 1500 artikala, zadovoljiće potrebe lokalnog stanovništa.

Tekijanka se u ovoj godini posvetila otvaranju manjih prodavnica u šest opština u kojima posluje, a grupi od oko 450 zaposlenih, otvaranjem prodavnice u Sipu pridružilo se još dvoje novozaposlenih.

Briga o kupcima i humanost na delu, samo su neki od postulata na kojima Tekijanka zasniva svoje poslovanje. Ovu činjenicu potvrđuje i podatak da je povodom otvaranja nove prodavnice, pomenuta porodična kompanija obradovala poklonima Izbegičku porodicu Lakić.

Lakići su višečlana porodica sa sedmoro dece, pre više od dvadeset godina izbegli su iz Hrvatske i proveli skoro dve decenije u kampu u Karatašu, a pre četiri godine dobili su kuću u Sipu. Pored loše sreće koja ih je pratila poslednjih godina, deci je nedavno preminula majka. O njima se staraju otac i baka. Kako po nepisanom pravilu nesreća i siromaštvo prate ovakve porodice, njima svaka vrsta pomoći uvek dobro dođe.

Inicijativa da se pomogne ovoj porodici potekla je od treće generacije u porodici Bolbotinović. Kako kažu u familiji ima desetoro dece i uvek se raduju kada mogu da pomažu svojim vršnjacima.

Prema rečima menadžmenta kompanije Tekijanka u narednom periodu očekuje se otvaranje jedne prodavnice u Zaječaru i jedne u Brestovcu kod Bora.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts