петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Uskoro radovi na sanaciji Doma kulture u Borskom selu Slatina

Uskoro radovi na sanaciji Doma kulture u Borskom selu Slatina

Za asfaltiranje ulica u Boru i selima u 2019.godini iz gradskog budžeta je izdvojeno 200 miliona dinara. 
Uporedo sa asfaltiranjem, planirano je i uređenje nekategorisanih puteva po selima, za šta je ove godine planirano 15.000 metara kubnih rizle. Predlogom rebalansa gradskog budžeta predviđena su i sredstva za sanacija  krova Doma kulture u Slatini kao i investiciono održavanje samog objekta.

U selima borske opštine svake godine se periodično izvode radovi na nasipavanju rejonskih i nekategorisanih puteva, a svakom selu opredeljena je određena količina rizle za pomenutu sanaciju .  U Slatini su prema rečima Bobana Milojkovića predsednika Saveta MZ  u protekolom periodu atarski putevi  nasipavani po prioritetima, što je kako kaže, ista situacija i ove godine. Pored toga asvaltirano je i više seoskihulica i sokaka.

Predlogom rebalansa gradskog budžeta predviđeno je njegovo uvećanje za 450 miliona dinara, koji će najvećim delom biti raspoređeni za kapitalne investicije, sufinansiranje uređenja fasada na zgradama i izradu projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju pojedinih objekata u Boru i selima. Sredstva su predviđena  i  za sanacija  krova Doma kulture u Slatini kao i investiciono održavanje samog objekta. Nacrt ovog dokumenta bio je  objavljen  na zvaničnom sajtu grada Bora od 31. maja, kada je  zvanično i počela javna rasprava do 14. juna, kada se završava javna rasprava.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts