четвртак, 2 маја, 2024

20 godina sa vama
U susret 15.Festivalu vlaške izvorne muzike „Gergina 2024“

U susret 15.Festivalu vlaške izvorne muzike „Gergina 2024“

U periodu od 22. do 26. aprila počinju „Dani Gergine“ pretfestivalski program. Poštovaoci vlaškog melosa moći će da posete razne sadržaje u okviru „Dana Gergine“ poput prezentacije dokumentarnog filma o vlaškim običajima, promocije knjiga i muzičkih izdanja, kao i izložbi vlaških košulja iz kolekcije Milana Nikolića iz Kobišnice.

U sredu 24. aprila u Negotinskom selu Dušanovac biće promovisan CD sa vlaškim kolima pod nazivom „UORLJI ĐILA DŽANOVA“.

 15. Internacionalni festival vlaške muzike „Gergina“ 2024. organizuju se tradicionalno drugog i trećeg dana Vaskrsa, 6. i 7. maja. Prve večeri je takmičarski program mladih vokalnih i instrumentalnih solista, a druge revijalno veče poznatih izvođača vlaške muzike.

Organizator festivala koji će u prazničnim danima Vaskrsa okupiti brojne poštovaoce i zaljubljenike u vlašku muziku i kulturu, jeste Udruženje za očuvanje običaja, kulture ,tradicije jezika i identititeta Vlaha „Gergina“ iz Negotina.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts