понедељак, 6 маја, 2024

20 godina sa vama
ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KLADOVO

ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KLADOVO

Na sednici Skupštine opštine Kladovo jednoglasno je usvojen predlog Odluka o dodeli nagrada i javnih priznanja povodom Dana opštine Kladovo. Povelju zahvalnosti ove godine dobiće Sestre mironosice, pri kladovskom hramu Svetog Georgija, Godišnju nagradu za radne rezultate kolektiva Osnovna škola „Ljubica Jovanović Radosavljević“ iz Podvrške, Godišnju nagradu za radno angažovanje građana Bogosav Đurđanović, a Godišnju nagradu za humanitarne aktivnosti i ispoljenu solidarnost Dobrovoljno vatrogasno društvo, iz Kladova. Nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanoj akademiji povodom Dana opštine.

Odbornici su na sednici usvojili predlog Odluke o određivanju nadležnosti organa za donošenje Operativnog plana odbrane od poplava na vodotokovima drugog reda na teritoriji naše opštine, kojom se određuje Opštinsko veće kao organ nadležan za donošenje Operativnog plana odbrane od poplava.

Zeleno svetlo dobio je predlog Rešenja o izmeni poslovanja JP „Jedinstvo“. Kako se čulo na sednici, u planu je rekonstrukcija i sanacija magistralnog toplovoda u Novom naselju, do zgrade D-6, kao i priprema toplane za novu grejnu sezonu. Odbornici su prihvatili i predlog Rešenja o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora OŠ „Vuk Karadžić“ Kladovo, i predlog Odluke o izmenama odluke o naknadama za korišćenje javnih površina. Prihvaćeni su i predlozi Odluka o prestanku funkcije nekategorisanog puta, o pokretanju postupka pribavljanja neizgrađenog građevinskog zemljišta i Rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta.

Na sednici je usvojena i Odluka o sprovođenju Javnog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća „Jedinstvo“ i „Komunalac“.

izvor: https://kladovo.org.rs/

Related posts