четвртак, 2 маја, 2024

20 godina sa vama
Nova mehanizacija za JКP „3 oktobar“ u Boru

Nova mehanizacija za JКP „3 oktobar“ u Boru

Grad Bor nastavlja sa zanovljavanjem opreme u gradskim javnim preduzećima. JКP „3 oktobar“ dobilo je dve nove mašine koje će služiti za brže i efikasnije održavanje travnatih površina i drvenaste vegetacije pored puta.

„Nastavljamo sa kupovinom mehanizacije za naša javna preduzeća sa ciljem da se ubrza njihov rad i poboljša efikasnost. Ove godine smo, iz gradskog budžeta, obezbedili finansijska sredstva za 22 mašine. Pristiglim mašinama znatno će se olakšati rad radnicima u javnim preduzećima a javne zelene površine će biti redovno održavane. Zaposleni u javno komunalnim preduzećima su uvek bili vredni i svoj posao su obavljali najbolje što su mogli. Verujem da će im nove mašine dati dodatnu energiju i motivaciju da svoj posao obavljaju još bolje i kvalitetnije“, istakao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Nakon prošlogodišnjih poplava ukazala se potreba za kupovinu mašine za čišćenje začepljenih vodotokova, istakao je v.d. direktora JКP „3 oktobar“ Nenad Кračunović i dodao da je druga mašina multifunkcionalna i služiće za košenje velikih zelenih površina. Do sada se košenje obavljalo ručnom kosačicom i trimerom, a novom mašnom uređenje će biti mnogo brže i kvalitetnije.

Grad Bor nastaviće da ulaže u novu mehanizaciju jer kao jedan od najmodernijih gradova u Srbiji, a kada je u pitanju mehanizacija za potrebe gradskih javnih preduzeća, to i zaslužuje.

Ove godine za kupovinu novih mašina, iz lokalnog budžeta, izdvojeno je 407 miliona dinara. Ono što ovom javnom preduzeću nedostaje je još jedan grejder za ravnanje rejonskih i nekategorisanih puteva kao i jedan buldožer.

Izvor: bor.rs

Related posts