четвртак, 2 маја, 2024

20 godina sa vama
ODRŽANA 11. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA U KLADOVU

ODRŽANA 11. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA U KLADOVU

Sednicom Opštinskog veća kojom su predsedavali Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, i njegov zamenik Bojan Božanović, većnici su jednoglasno usvojili konačni predlog Odluke o dodeli sredstava iz budžeta opštine Kladovo za podsticanje programa i projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja građana za ovu godinu. Sredstva iz budžeta u iznosu od 6,3 miliona dinara opredeljena su za 29 udruženja građana koja se bave zaštitom životne sredine, socijalnom i dečjom zaštitom, razvojem kulture i informisanja, kao i upravljanjem u vanrednim situacijama.

Utvrđen je predlog Odluke o izmenama odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na našoj teritoriji i upućen SO Kladovo na razmatranje i usvajanje. Za dnevne naknade za korišćenje javnih površina tj. bašte, u prvoj zoni izdvajaće se 36 dinara po kvadratu, drugu 30, treću 26 i za četvrtu zonu plaćaće se 24 dinara po kvadratnom metru.

Na sednici veća prihvaćena je i Odluka o usvajanju izmene plana javnih nabavki vezan za projekat „Kultura u pokretu“, kojim se obezbeđuje tekuće održavanje i nabavka opreme multifunkcionalne sale Doma kulture. Zeleno svetlo dobili su i predlozi rešenja o upotrebi sredstava iz budžetskih rezervi za sledeće namene i to za dalji postupak deratizacije u tri najugroženije mesne zajednice opredeljena su dodatna sredstva u iznosu od 500 hiljada dinara. Pored toga, odobrena su sredstva u iznosu od milion dinara za otklanjanje kvarova na vodovodu usled radova na izgradnji kanalizacije u mesnim zajednicama prema projektu „Čista Srbija“, ali se obezbeđuju i nedostajuća sredstva za realizaciju projekta „Kultura u pokretu“, na ime učešća opštine Kladovo, u iznosu od 2,3 miliona dinara.

Izvor: kladovo.org.rs

Related posts