петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: ,,Vesela čaršija“ označila početak nove turističke sezone u Kladovu

Kladovo: ,,Vesela čaršija“ označila početak nove turističke sezone u Kladovu

Turistička organizacija opštine Kladovo organizovala je manifestaciju ,,Vesela čaršija“, kojom je zvanično označen početak nove turističke sezone. Inače “Vesela čaršija” već nekoliko godina zaredom posetiocima i turistima donosi niz zanimljivih sadržaja.

“Vesela čaršija” se organizuje u okviru proslave Dana opštine Kladovo.Štandovi sa etno i gastronomskim sadržajima, izložbe meda i vina, kulturno umetnički program deo su programa koji je Turistička organizacija opštine Kladovo pripremila za sve posetioce.

Pčelari su tradicionalno najbrojniji na ovakvim manifestacijama, Bukatarević Miodrag iz Kladova bavi se pčelarstvom više od trideset godina i često izlaže na ovakvim događajima, kaže da je pčelarstvo lep posao ali da prinosi zavise od prirodnih uslova.

Bez obzira na činjenicu da smo več duboko zagazili u 21. vek na ovakvim manifestacijama je još uvek moguće naići na štandove sa medenjacima i licidarskim srcima. To su proizvodi koji su obeležili početak prošlog veka i koji se danas proizvode jedino u specijalizovanim radionicama, kojih nažalost ima jako malo u ovom kraju.

“Vesela čaršija” otvorila je ovogodišnju turističku sezonu u Kladovu i turistički poslenici ovog grada na Dunavu veruju da će i ove godine postići dobre rezultate.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts