петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR: Održana 22. sednica Skupštine grada

ZAJEČAR: Održana 22. sednica Skupštine grada

Pre početka 22. sednice Skupštine grada Zaječara četvoro odbornika napustilo je sednicu čime su dali podršku građanskim protestima koji se održavaju širom Srbije.

Tokom 22. sednice Skupštine grada Zaječara usvojeni su Statut grada, Odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa Budžeta grada za 2018. godinu i Odluka o lokalnim komunalnim taksama koja podrazumeva izvesna povećanja.  

Kao kompanija kojoj će se poveriti komunalna delatnost linijskog gradskog i prigradskog prevoza putnika biće Nikolić prevoz d.o.o. Samarinovac. Doneta je i Odluka o izmenama Odluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada, ali i izmena Odluke o davanju u zakup poslovnih prostorija grada.

Odbornici su usvojili Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Zaječara za 2019. godinu i Program kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada za tekuću godinu. Kao jedna od tački dnevnog reda ove sednice našao se i Program za sprovođenje mera za podsticanje rađanja dece na teritoriji grada Zaječara.

Kao direktor Istorijskog arhiva „Timočka Krajina“ imenovan je Velibor Todorov, diplomirani pravnik Svetlana Lukić postavljena je za pravobranioca, dok je diplomirani inženjer arhitekture Ivan Stojanović  imenovan za glavnog urbanistu grada Zaječara. Dosta polemike izazvala je tačka dnevnog reda koja se tiče davanja građevinskog zemljišta na Kraljevici u zakup.

Usvojene su Odluka o načinu, kriterijumima i postupku dodele sredstava iz Budžeta grada za podsticanje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja i Pravilnik o utvrđivanju Javnog interesa. Odbornici su usvojili i programe poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“, „Zaječarparking“, „Higijena Zaječar“ i Javno komunalno stambenog preduzeća „Zaječar“ za 2019. godinu. Takođe su usvojeni Plan rada i Finansijski plan Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ za tekuću godinu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts