петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
U sredu solistički koncert Marije Timotijević u Zaječaru

U sredu solistički koncert Marije Timotijević u Zaječaru

U sali muzičke škole Stevan Mokranjac u Zaječaru u sredu 5. septembra, Marija Timotijević održaće koncert na klaviru. Ovaj događaj počeće u 19 sati.

Marija Timotijević rođena je 1987. u Prokuplju. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za klavir, gde je završila i specijalističke studije u klasi prof. Jokut Mihailović. Student je završne godine doktorskih studija u klasi prof. Dejana Sinadinovića.

Prvi solistički koncert imala je u desetoj godini. Nastupala je na mnogim takmičenjima na kojima postiže izvanredne uspehe. Dobitnica je više od dvadeset prvih nagrada na republičkom i međunarodnom nivou: Međunarodno takmičenje Petar Konjović, Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Nišu, Festival muzičke omladine u Šapcu, Šopenijada, Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, F.Chopin (Novi Sad), Nikolai Rubinstein (Pariz), Pietra Ligure (Italija)… Laureat je međunarodnog takmicenja  Davorin Jenko (2013) kao i međunarodnog takmičenja Slobomir (2013).

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts