четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Zavšen festival Vlaške lepote Balkana! Najlepša Vlajna je Sandra Milosavljević

Zavšen festival Vlaške lepote Balkana! Najlepša Vlajna je Sandra Milosavljević

Drugo veče Vlaške lepote Balkana obeležio je veliki broj posetilaca koji su imali priliku da uživaju u dobroj muzici i izboru za mis ovog festivala. Deset lepih devojaka iz Velikog Izvora, Zaječara, Velike Jasikove, Bukovča, Karbulova i Vražogrnca takmičile su se za titulu najlepše Vlajne Balkana. One su tri puta izlazile na binu. Prvo u narodnoj nošnji, kasnije u večernjoj toaleti, da bi se na kraju predstavile u garderobi po sopstvenom izboru.

Tokom samog takmičenja prisutne su muzikom razveseljivali Đorđe Morarević na bubnju i Mile Ljupković na gajdama.

Izbor je bio težak, ali je stručni žiri u sastavu Vladimira Đuričića, direktora Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu Zoran Radmilović, Ane Ignjatović, direktorke Turističke organizacije Zaječara, Božidara Đurovića, reditelja Narodnog pozrišta iz Beograda, Dragana Manzalovića, predsednika Mesne zajednice Velika Jasikova, a na čelu sa Elenom Petrović, pomoćnicom gradonačelnika Zaječara, odabrao je najlepše 3 učesnice koje su, osim titule, dobile su i vredne nagrade. Druga pratilja dobija vikend za dve osobe u Banji Ždrelo, prva pratilja vikend za dve osobe u Sokobanji dok pobednica dobija letovanje u Grčkoj za dve osobe.

Titulu najlepše Vlajne Balkana ponela je Sandra Milosavljević iz Zaječara, dok je po lepoti sledi Marija Čokojević, takođe iz Zaječara, a druga pratilja je Snežana Butarević iz Bukovče.

Festivalu Vlaške lepote Balkana prisustvovali su čelnici grada Zaječara na čelu sa gradonačelnikom Boškom Ničićem. Ovu manifestaciju svojim nastupom zatvorio je istaknuti pevač narodne muzike Milan Topalović Topalko.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts