петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Na 18. Sednici Skupštine grada Zaječara najviše reči o budžetu i investicijama

Na 18. Sednici Skupštine grada Zaječara najviše reči o budžetu i investicijama

Na 18. sednici Skupštine grada Zaječara Valentina Đuričić, načelnica finansijske službe Gradske uprave, objasnila je odbornicima zašto je po treći put ove godine uvećan budžet grada koji će biti utrošen na kapitalne investicije. Prema njenim rečima budžetska sredstva ostala su nepromenjena, ali će se ovom dopunom uvrstiti drugi izvori sredstava koja dolaze od ministarstava. Podsećamo, na prethodnoj sednici usvojen je završni račun za prethodnu godinu, a sredstva koja su iz ranijeg perioda ostale na računu raspoređena su na pozicije koje su treba da se utroše u ovoj godini.

Načelnica finansijske službe izvestila je odbornike o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 30. juna i naglasila je da su prihodi i primanja ostvareni u ovom periodu u iznosu od 666 miliona 465 hiljada, odnosno 26,80%. U prvoj polovini godine na rashodnoj strani je ostvareno 740 miliona 275 hiljade, rekla je Valentina Đuričić. Usvojene su i izmene Programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Zaječara za 2018. Godinu.

Na ovoj sednici usvojena je pisana ostavka odbornika Srđana Stanojevića, direktora zaječarske Gimnazije, ali i Plan generalne regulacije grada (1 i 3) i plan detaljne regulacije za uređenje i proširenje zvezdanskog groblja.

Opozicija je iznela niz neslaganja o Predlogu Odluke o naknadi troškova prevoza za dolazak i odlazak sa rada zaposlenih u organima grada Zaječara, ustanovama i organizacijama čiji je osnivač grad Zaječar, kao i ostalim pravnim subjektima čijim zaposlenima grad obezbeđuje prevoz. Zamenica gradonačelnika Marina Milić objasnila je zašto je ovakva odluka trenutno jedino rešenje koje grad  može pružiti.

Odbornici Skupštine grada Zaječara usvojili su  Odluku o pokretanju postupka likvidacije nad sportsko poslovnim centrom „Timok“ doo Zaječar i imenovali su predsednika i članove Nadzornog odbora Javno komunalnog preduzeća „Timok-održavanje“ Zaječar. Usvojeni su izveštaji o radu Javnog komunalnog preduzeća „Zaječarparking“ i JKP „Vodovod“ Zaječar za 2017. godinu,

Data je saglasnost na Odluku o načinu pokrića gubitka Javno komunalno stambenog preduzeća „Zaječar“ za 2017. godinu, ali i srednjoročni i dugoročni plan poslovne strategije i razvoja istog preduzeća za period od 2017. do 2021, odnosno 2027. godine. Usvojeno je svih 26. tački dnevnog reda.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts