уторак, 16 априла, 2024

20 godina sa vama
OBJAVLJEN KONKURS: Mladim poljoprivrednicima podsticaji Ministarstva

OBJAVLJEN KONKURS: Mladim poljoprivrednicima podsticaji Ministarstva

Sredstva koja se dodeljuju mladim poljoprivrednicima kroz konkurs Ministarstva poljoprivrede namenjena su razvoju i unapređenju biljne i stočarske proizvodnje. Ovi podsticaji za cilj imaju unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima.

„Pravo na podsticaje može ostvariti mladi poljoprivrednik koji je nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koji je punoletan na dan podnošenja prijave, odnosno u ovoj godini navršava 40 godina života. Podsticaje mogu ostvariti mladi  proizvođači koji su registrovali gazdinstvo u periodu od 1. januara 2017. godine pa do dana kada konkurišu. Konkurs ističe 15. avgusta 2018. godine, to znači da ne mogu konkurisati mladi koji su registrovali gazdinstvo pre 1. januara 2017. godine kao i ako su bili upisani kao članovi nekog drugog gazdinstva, ali i mladi koji su dobili podsticaje prošle godine“, rekao je Saša Stamenković, savetodavac za agroekonomiju Poljoprivredne stručne savetodavne službe „Agroznanje“.

On je dodao da se uz prijavu dostavlja predračun za nabavku investicija ne stariji od 30 dana (ili predugovor, ponuda ili druga vrsta predračuna), izjava dobavljača da može izvršiti isporuku predmetne investicije u roku od 6 meseci od dana izdavanja računa, kao i izjava da nema svojstva povezanosti kupca i dobavljača. Dokumenta koja se dostavljaju uz prijavu na konkurs moraju da glase na podnosioca prijave i prilažu se originali ili overene kopije. Uverenja i potvrde ne mogu biti stariji od 30 dana od dana podnošenja.

Rešenjem se utvrđuje iznos podsticaja na ime realizacije investicije i nalaže isplata podsticaja na namenski račun mladog proizvođača. Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu od 75% vrednosti realizovane investicije. Maksimalni iznos podsticaja po proizvođaču je milion i po dinara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts