субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Dom kulture u Kotlujevcu dobio novu galeriju! Promovisan i časopis Razvitak

Dom kulture u Kotlujevcu dobio novu galeriju! Promovisan i časopis Razvitak

Odabrana dela likovne kolonije „Gamzigrad“ krase stalnu postavku novootvorene galerije u sklopu Doma kulture u Kotlujevcu. Renoviranje nekada zapuštenog prostora polako se privodi kraju. Planovi Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“, koje sada rukovodi Domom kulture, su veliki, a na njihovom ostvarenju vredno se radi.

„Ovaj predivan prostor korišćen je u neke druge namene za koje nije bio predviđen. Ovo će sada biti galerija u kojoj je stalna postavka, ili deo stavne postavke, Likovne kolonije Gamzigrad koje će se ove godine 25. put krajem  avgusta održati u Zaječaru. A mogu i da najavim da će jedan prostor za druženje penzionera i svih ostalih koji to žele biti u foajeu ovog Doma kulture, koji sm počeli da sređujemo, a ovaj prostor sa terasom, pored galerijske namene biće i klub kulture“ rekao je v.d. direktora Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ Vladimir Đuričić

Otvaranje galerije bila je odlična prilika za promociju jubilarnog 250. broja časopisa Razvitak, koji nije izlazio nekoliko prethodnih godina.

„U ovom broju Razvitka predstavljeni su mnogi znameniti Zaječarci. Mnogo toga je urađeno na kulturnom, pesničkom nivou. Ovo je broj koji ima preko 250 strana i vrlo je obuhvatan. Tu su svi događaji koji su se dešavali toko 2015. godine, počev od Filozofske škole, susreta mladih pesnika, mnogi književnici u predstavljeni u ovom časopisu i mislim da će za svakog biti po nešto“, rekao je Zoran Cvijetićanin, glavni i odgovorni urednik časopisa Razvitak.

Ovaj časopis izlazi 57 godina i jedan je od najstarijih na Balkanu, a poslednji objavljeni broj bio je za 2014. godinu, sada je promovisan broj za 2015, dok je u planu objavljivanje Razvitka za 2016, 2017. i 2018. Kako bi od 2019. godine časopis mogao da izlazi u kontinuitetu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts