четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
Kreativne radionice za decu u biblioteci „Svetozar Marković“

Kreativne radionice za decu u biblioteci „Svetozar Marković“

Interaktivne letnje radionice koje su osmišlljene tako da edukuju i zabave decu od 6 do 14 godina organizovane su na dečijem odeljenju Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru. Uz stručne predavače deca kroz igru uče nove veštine i sa svake radionice kući nose predmet koji su napravilia. Radionice su osmišljene tako da podstaknu decu na kreativno razmišljanje i sticanje novih znanja.

„Trudili smo se da radionice budu raznovrsne. Do sada smo imali radionicu origamija, kaligrafije, učili smo kako je nastalo pismo, kad su nastale biblioteke, šta je to kaligrafija i da ih podsetimo da naše pismo ćirilica može da bude još lepše. U narednom periodu osvrnućemo se na našu istoriju, pa ćemo praviti zamkove, tvrđave, da pričamo o našim kraljevima, despotima i njihovom životu. Biće i jedne radionice u kojoj ćemo vežbati mozgiće i da se igramo. Ono što je najatraktivnije za devojčice, malo ćemo se modirati i sređivati nokte. Imaćemo stručnog konsultanta, baš jednu devojku kao gosta koji će im stručno pokazati kako se sređuju nokti, pričaćemo o modi i šminkanju“ rekla je Suzana Marinković sa dečijeg odeljenja Matične biblioteke „Svetozar Marković“.

Zainteresovani roditelji mogu pozvati biblioteku ili lično prijaviti svoju decu na kreativne radionice koje se održavaju svakog četvrtka od 11 do 12:30 časova do kraja avgusta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts