петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Nove vrste pregleda u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gamzigrad“

Nove vrste pregleda u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gamzigrad“

Rak dojke je jedan od vodećih uzroka smrti kod žena i zato je važno da se jednom u 6 do 12 meseci vrše pregledi. Važnost ovoga uvidela je i Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ koja je u saradnji sa primarijusom doktorom Živojinom Dinićem počela sa pregledima, prvo zaposlenih ove bolnice nakon čega će biti organizovani pregledi i za sve zainteresovane žene.

„ Dogovorili smo saradnju da jednom mesečno po vrlo prihvatljivoj ceni za sve naše korisnike koji se budu javili angažujemo doktora primarijusa Živojina Dinića. Verujem da za 5000 dinara njegov klinički i ultrazvučni pregled koji se sastoji od trijaže tih beningnih i malignih tumora je velika stvar“, rekao je direktor bolnice Rade Kostić.

Prema rečima primarijusa doktora Živojina Dinića cilj ovakvih pregleda jeste da se otkrije tumor koji još ne dostigne veličinu od 2 centimetara, jer su tada najbolje šanse za brzo reagovanje i izlečenje. Aparat koji  Specijalna bolnica poseduje može da otkrije zadebljanja i ispod jednog centimetara.

„U Srbiji godišnje oboli oko 4600 žena, a umre 1600 žena. To je veoma veliki socijalni i medicinski problem“ rekao je primarijus Dinić.

Doktor Dinić preporučuje ženama da nakon 25. godine same rade preglede, pogotovo ukoliko u zdravstvenoj istoriji porodice postoji rizik, ali se takođe preporučuje ženama koje nisu dojile ili su tokom dojenja imale upale dojke.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts