понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
Uskoro oštriji tehnički pregledi vozila

Uskoro oštriji tehnički pregledi vozila

Pooštravanje Pravilnika o tehničkom pregledu koji će se primenjivati od 5. jula izazvalo je mnogo polemika kod vozača. Mišljenja Zaječaraca su podeljena da li su izmene Pravilnika o tehničkom pregledu opavdane ili ne.

Novim Pravilnikom o tehničkom pregledu propisano je da manja oštećenja, u vidu sitnih tački, na vetrobranskom staklu mogu da se zanemare, dok će se vozila sa većim napuklinama vraćati kao neispravna. Jedna od važnijih izmena u Pravilniku jeste da se od 5. jula sva vozila fotografišu na tehničkom pregledu, ali će biti i ograničena dužina trajanja tehničkog pregleda od 15 do 45 minuta u zavisnosti od klase vozila.

Najavljeno je i da će izvršioci koji rade tehnički pregled, pored osnovnih zanimanja automehaničara ili saobraćajnog tehničara, morati da se licenciraju. U narednom periodu vršiće se licenciranje u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts