уторак, 19 марта, 2024

20 godina sa vama
Budžet opštine Kladovo uvećan za 15 miliona

Budžet opštine Kladovo uvećan za 15 miliona

U Kladovu je održana još jedna sednica SO Kladovo, na predlog odborničke grupe SNS-a dnevni red je dopunjen pred sam početak sednice, pa je pred odbornicima bilo četrnaest tačaka.

Odbornici su na ovoj sednici doneli Odluku o rebalansu opštinskog budžeta čime je prvobitni iznos uvećan za 15 miliona dinara, ova sredstva biće obezbeđena iz dodatnih prihoda. Predloženim izmenama i dopunama Odluke o budžetu za 2018. godinu obezbeđuju se sredstva za asfaltiranje ulica na teritoriji opštine u iznosu od 25 miliona dinara, zatim za finansiranje lica starijih od 60 godina u iznosu od dva miliona dinara, za potrebe „Centra za socijalni rad“ za prevoz dece srednjoškolaca i naknade rođenja dece tri miliona dinara i za isplatu naknade za vodoprivredu u 2017. i 2018. godini dva miliona dinara, ova sredstva obezbeđuju se od dodatnih prihoda u iznosu od 15 miliona dinara i od preraspodele sa drugih pozicija u iznosu od 17 miliona dinara.

Odbornici su na pomenutoj sednici dali saglasnost na konačni nacrt javnog ugovora o javnom privatnom partnerstvu za vršenje usluga rekonstrukcije, racionalizacije održavanje dela javnog osvetljenja u naseljenim mestima opštine Kladovo. Javni ugovor je odbornicima je prezentovao Zoran Stipanović konsultant na projektu.

Odbornici su su razmatrali i usvojili i vanredni finansijski izveštaj javnog preduzeća Direkcija za izgradnju Kladovo u likvidaciji, a dali su i svoju saglasnost na odluku nadzornog odbora javnog preduzeća „Komunalac“ u Kladovo o pokriću gubitka ovog preduzeća iz 2017. godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts