четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Odbornici grada Zaječara zasedali 17. put

Odbornici grada Zaječara zasedali 17. put

Odbornici grada Zaječara na 17. sednici Skupštine usvojili su Predlog Odluke o Završnom računu budžeta grada Zaječara za 2017. godinu. Prema završnom računu budžeta grada Zaječara, ukupni prihodi i primanja u 2017. godini ostvareni su u iznosu od milijardu 751 milion 289 hiljada dinara, odnosno 74,03% u odnosu na planirana sredstva, rekla je na 17. sednici Skupštine grada Zaječara Valentina Đuričić i dodala da se grad Zaječar u 2017. godini nije zaduživao. Od tog iznosa milijardu 723 miliona odnosi se na tekuće prihode koji su ostvareni sa 98.41% ukupnog budžeta ostvarljivih prihoda.

Na 17. sednici Skupštine grada Zaječara usvojen je Godišnji likvidacioni izveštaj Javno komunalnog preduzeća Gradsko saobraćajno preduzeće „Zaječar“ u likvidaciji, Odluka o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije postrojenja za preradu otpadnih voda iz proizvodnog pogona pivare u Zaječaru i da se pristupi  izradi lokalnog antikorupcijskog plana grada. Govorilo se o radu i finansijskom poslovanju Apoteke Zaječar  u prethodnoj godini i utvrđeno je da je apoteka poslovala pozitivno. Takođe je usvojen Plan rada i Finansijski plan Apoteke Zaječar za 2018. godinu i odlučeno je da se za direktorku ove ustanove opet imenuje Dragana Branković Minčić.

Na dnevnom redu je bila i Druga izmena programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Timok-održavanje“ Zaječar za 2018. godinu. Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok-održavanje“ napomenuo je da treba izmeniti prihodovnu stranu ovog preduzeća koja je uvećana za prihode vezane za usluge održavanja

„Predviđene su izmene na pozicijama koje se tiču prihodovne strane. One se odnose na prihode od održavanja zelenih površina i od održavanja javne rasvete. Takođe su povećani od prodaje ulaznica na bazenu i ostalih usluga. U planu grada Zaječara jeste da se nabave mašine koje će koristiti naše preduzeće kako bismo u zimskom periodu održavali puteve, ali je u planu da nabavimo mašine kojima ćemo održavati lokalne puteve, što se tiče šiblja pored puta“, na sednici je izjavio Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok-održavanje“ Zaječar.

Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj Matične biblioteke „Svetozar Marković“ za 2017. godinu, kao i Program rada i Finansijski plan za 2018. godinu odbornici su usvojili.  Polemisalo se i o Finansijskom izveštaju i izveštaju o radu Narodnog Muzeja „Zaječar“ u 2017. godini, a ujedno je usvojen Plan rada i Finansijski plan za 2018. godinu ovog muzeja.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts