петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Saznajte o čemu je gradonačelnik Zaječara govorio na održanoj pres konferenciji !

Zaječar: Saznajte o čemu je gradonačelnik Zaječara govorio na održanoj pres konferenciji !

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić održao je pres konferenciju na kojoj je odgovorio na trenutne prozivke vezano za novac koji je utrošen tokom vanredne situacije, zatim na račun udarnih rupa, odnosno zašto već posasao na sanaciji istih nije započet.Gradonačelnik je najavio da će uređenje gradskog zelenila započeti u utorak 3. aprila jer se za uskrs očekuje poseta dva potencijalna investitora.

Na navode pojedinih medija da je novac koji utrošen iz budžeta grada tokom vanredne situacije nenamenski potrošen, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obražložio je koliko su novca pojedinačno dobile firme koje su bile angažovane na različitim poslovima tokom trajanja vanredne situacije.

Ukupan iznos od 8 miliona koliko je potrošeno raspodeljen je na sledeći način:

  • Zoran R DOO 3.400 000.00 dinara
  • Štrabag 4.987 000.00 dinara
  • LD Velika Jasikova 184 800.00 dinara
  • Vilikop APTZR 185. 580.00 dinara

Ničić je ovom prilikom rekao da je iznos od 8 miliona potrošen tokom trajanja vanredne situacije, ali da nema ni govora o zloupotrebi i nenamenskom trošenju gradskih para. Druga tema na koju se Ničić ovom prilikom osvrnuo je prozivka na račun udarnih rupa, odnosno zašto već posao na sanaciji istih nije započet.

„Asfaltna baza trenutno ne radi, a grad ima oko 180 milona na računu namenjih u te svrhe, značajna sredstva biće dodatno izdvojena za saniranje ulica„, rekao je Ničić.

Gradonačelnik je najavio da će uređenje gradskog zelenila započeti u utorak 3. aprila jer se za uskrs očekuje poseta dva potencijalna investitora. Na novinarsko pitanje da prokomentariše aktulene navode sa FB, Ničić je odgovorio da ne želi da se bavi nikakvim statusima na društvenim mrežama.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti

Related posts