петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Ničić ugostio ministra kulture Vladana Vukosavljevića

Ničić ugostio ministra kulture Vladana Vukosavljevića

Republika Srbija i Ministartsvo kulture će u dogovoru sa lokalnom samoupravom raditi na projektima, kako bi Zaječar u kulturološkom smislu dostigao još veći nivo, zaključci su sa sastanka koji je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić održao sa Ministrom  kulture I informisanja Vladanom Vukosavljevićem.  

Prilikom posete Zaječaru ministru je predočeno aktuelno stanje u oblasti kulture grada  na Timoku, a bilo je reči I o predstojećoj Gitarijadi I izgradnji Muzeja Rokačiji bi kamen temeljac trebalo da bude položen 30. juna.

Iako ove godine Zaječar nije od strane Ministarstva za kulturu dobio sredstva za realizaciju projekta  “Gradovi u fokusu” to prema rečima Vukosavljevića ne znači  da Republika , Ministartsvo ,ali i lokalna samouprav ne rade na novim projektima,  finasiranju i stručnjacima.

U gradu na Timoku focus će prema rečima nadležnih ove godine svakako biti stavljen na Muzej rokenrola, koji će po svemu sudeći, kako je najavljeno biti impozantno napravljen I preopoznatljiv u celoj Srbiji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts