петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA : Sport

BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA : Sport

Istotočna Srbija je u godinama za nama iznedrila vrhunske sportiste, Zaječar je čak u jednom periodu imao vrhunske rukometašice koje su se takmičile u evropskoj ligi. Prema tvrdnjama čelnih ljudi u lokalnim samoupravama sve počinje od školskog sporta gde deca stiču osnovna znanja ali i razvijaju ljubav prema odreženim sportdskim disciplinama.

  Opšte je poznato da naši vrhunski sportisti podstiču našu decu da se ugledaju na njih i pošnu da treniraju isti sport kao i oni, mešutim često u svojim lokalnim sredinama nailaze na probleme koji ukazuju na to da i ne postoje adekvatni uslovi za kvalitetan i posvećen trening. Zaječar je jedan od malobrojnih gradova koji značajne resurse ulaže u izgradnju i obnovu sportske infrastrukture. Postojeći i novi stadion koji je u izgradnji pružaju odlične uslove deci i omladini za uspešno bavljenje sportom.

   Pored infrastrukture ono što Zaječar izdvaja u odnosu na druge gradove je i uspeh koji je ostvario FK „Timok“ koji se takmiči u u prvoj ligi Srbije. Zaječarski prvoligaš je motiv omladincima da još napornije rade i budu predani ovom sportu kako bi mogli i oni u nekom budućem periodu da odenu dres ovog uspešnog kluba.

  Fudbal je omiljeni sport, bar kod dečaka, međutim Zaječar ima odlične uslove i za treniranje tenisa, odbojke, košarke, rukometa i brojnih drugih sportova. Osim toga grad na Timoku pruža odlične uslove i za rekreaciju uz sport, poput SRC „Popova plaža“ ali i neprikosnovene Kraljevice.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.  

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts