sreda, 20 oktobra, 2021

20 godina sa vama
Završen 27. Sabor likovnih umetnika Zaječara

Završen 27. Sabor likovnih umetnika Zaječara

U zaječarkom pozorištu danas je završen 27. Sabor likovnih umetnika Zaječara koji je trajao od 20. do 27. avgusta i na kome je učestvovalo 10-tak umetnika iz svih krajeva Srbije: Dejan Trajković iz Vranja, Miroljub Sretenović iz Kragujevca, Milan Radaković iz Sombora, Adam Puslojić iz Kobišnice, Dragoljub Firulović Džo i Nedim Hadžiahmetović Mafa iz Negotina, Nina Švajber i Danica Krstić iz Zaječara i Rajko Karišić iz Beograda.
Tim povodom u foajeu teatra priređena je Izložba radova ovogodišnjih učesnika i održana pres- konferencija na kojoj je novinarima prikazana video prezentacija fotografija kojima je predstavljen kompletan rad umetnika na ovom Saboru.
U ime učesnika domaćinima, posebno direktoru Vladimiru Đuričiću, zahvalio je ovogodišnji selektor i učesnik Sabora umetnički fotograf Rajko Кarišić, ističući da su umetnici u Zaječaru naišli na izuzetno gotoprimstvo, i da su oduševjeni i smeštajem i bravkom i uslovima za rad. Imali su i inspiraciju što se može videti na osnovu dela koja su ostala kao legat gradu. Ideja je da radovi sa ovogodišnjeg saborovanja , kao i pojedine slike sa predhodnih, budu izlagani na postavkama u svim gradovima odakle
dolaze učesnici Sabora. Prema njegovim rečima umetnici u se potrudili da stvore dela koja će dostojno reprezentovati kako autore tako i domaćine, kojima dela ostaju i izrazio nadu da će se okupiti na Saboru likovnih umetnika u Zaječaru i naredne godine. „U ovim teškim vremenima svakako treba ulagati u umetnost poštujući i podržavajući na taj način poznatu Heraklitovu izreku: ARS LONGA, VITA BREVIS – Umetnost je večna, život je kratak!“ , naglasio je selektor Sabora Rajko Karišić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts