среда, 1 маја, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu su nagrađeni najbolji učenici

U Negotinu su nagrađeni najbolji učenici

U Negotinu je organiyovana svecana dodela nagrada najboljim učenicima osnovih i srednjih škola na teritoriji opstine Negotin. Nagrade je osnovcima i srednjoškolcima uručio Vladimir Veličković, predsednik Opštine. 

43 učenika negotinskih osnovnih i srednjih škola koji su u protekloj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate, lokalna samouprava u Negotinu nagradila je novčanim nagradama i zahvalnicama. Ukupan iznos koji je za tu namenu opredeljen u lokalnom budžetu iznosi 585.000dinara.

„Ponosni smo na vas ali veliku zahvalnost dugujemo i vašim roditeljima koji se trude da postanete dobri ljudi, a vidimo da vi to odgovorno radite“, rekao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković, dodajući da je je ovakav gest lokalne samouprave samo mali znak pažnje za sve ono što su postigli u prethodnoj školskoj godini.

13 učenika je ponelo titulo učenika generacije, 29 je osvojilo jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, dok su mnogi od njih osvojili i nagrade na smotrama i festivalima.

Opština Negotin je za nagrađivanje najboljih učenika iz budžeta opštine Negotin izdvojila 585.000 dinara. Đaci generacije, za postignuti uspeh nagrađeni sa po 30.000 dinara, učenici koji su na republičkim takmičenjima osvojili jedno od prva tri mesta iznosima od 10.000 za osvojeno prvo i 8.000 dinara za osvojeno drugo, odnosno 5.000 dinara za treće mesto. Iznosima od 2.000 i 1.000 dinara nagrađeni su učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na smotrama, izložbama, konkursima i festivalima.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts