петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
BUDUĆNOST GRAD ZAJEČARA: Učenici OŠ „Desanka Maksimović“ nastavljaju sa sjanim uspesima

BUDUĆNOST GRAD ZAJEČARA: Učenici OŠ „Desanka Maksimović“ nastavljaju sa sjanim uspesima

Nakon 2020.godine koja je deci donela jako čudne i stresne situacije prilikom savladavanja gradiva, ova školska godina je donekle bolja. Naime deca više vremena provode na neposrednoj nastavi i u mogućnosti su da učestvuju na raznim takmičenjima.

U OŠ „Desanka Maksimović“ U Zaječaru oformljene su brojne sekcije, direktor ove škole Nebojša Milijić kaže da su deci date različite mogućnosti kako bi mogli da zadovolje svoja interesovanja i afinitete.

„Učestvovali smo na raznim takmičenjima, naš hor je bio uključen u brojne aktivnosti u gradu. Što se tiče dramske sekcije učestvovali su na takmičenju u Bjeljini. Prošle godine smoo sa lutkarskog festivala u Bjeljini doneli 7 nagrada“, kaže direktor Milijić.

Pored toga škola organizuje i veliki nroj dodatnih časova tako da učinici ove škole mogu da se takmiče u fizici i matematici sa najboljima iz Srbije.

„Naši učenici postižu zavidne rezultate, a nakon osnovne škole mnogi od njih odlaze u neke od elitnih škola širom zemlje a kasnije i na prestižne fakultete“, ističe Milijić.

Na pitanje da li je aktuelna pandemija nešto pozitivno donela, Milij kaže da su i učenici i nastavnici usavršili svoju digitalnu pismenost.

Takmičenja počinju krajem prvog i početkom drugog polugodišta, nedavno je održana dopisna olimpijada iz matematike gde su osnovci iz škole „Desanka Maksimović“ osvpjili sjajne rezultate.
Pored toga učenici ove škole već godinama u nazad postižu odlične rezultate i na završnom ispitu, kako ističe direktor te osnovne škole rezultati su iznad proseka i najbolji na nivou čitavog okruga.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts