петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Iva Maletić buduća olimpijka

BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Iva Maletić buduća olimpijka

Sadamnaestogodišnja atletičarka Iva Maletić iz Zaječara, ubraja se među najperspektivnije sportiste u Srbiji, do sad je osvojila neverovatnih 209 nagrada među kojima dva puta prvo i jednom drugo mesto na republičkim školskim takmičenjima u atletici. Iva planira da se postane profesionalni sportista, a najveće dostignuće smatra da bi joj bilo učešće na olimpijskim igrama.

„Moj planovi su da postanem profesionalni sportista i da odem na olimpijske igre 2024. godine u Parizu, samo učešće na tom planetarnom takmičenju je uspeh za mnoge sportiste“, kaže Iva Maletić.

Ciljevi ove mlade sportistkinje su realno mogući, a u prilog tome svedoče i brojne nagrade, neverovatnih 209 medalja neke sa školskih, a neke sa drugih van školskih takmičenja. Takođe i sportsko srce i borbeni duh koje Iva poseduje pomoćiće u ostvarivanju tih planova.

Iva Maletić je učenica 4. razreda prirodno matematičkog smera u Gimnazijiji u Zaječaru, atletiku je počela da trenira pre deset godina, a kako kaže pored atletike uspeva da se posveti i školskim obavezama ali i svim aktivnostima u koje su uključeni tinejdžeri.

„Atletici sam posvetila jedan deo svog života i to je u redu, zato što bez atletike ja ne bih bila ja i ne bih znala kako da živim bez nje. Možda se čini da mi sport ne dozvoljava da živim kao svi moji vršnjaci ali to uopšte nije tako, naprotiv ja postižem sve, završavam školske obaveze i imam i vremena za svoje drugare“, kaže Maletić.

Na pitanje kako se uopšete odlučila za atletiku, ona ističe da je to bilo nakon održanog krosa RTS-a 2010. godine. “ Prvi trenig mi je bio u aprilu 2011. godine i od tada pa do dana današnjeg ova sportska disciplina postala je moja velika ljubav“.

Ideju da se stari stadion na Kraljevici preuredi u pravi atletski stadion Iva sa oduševljenjem podržava jer bi to, kako kaže doprinelo da još više mladih počne da trenira atletiku. Ova ambiciozna srednjoškolka ukoliko joj se planovi ostvare i stigne do zacrtanog cilja, proslaviće i sebe ali igrad u kojem je rođena, Zaječar.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts