уторак, 19 марта, 2024

20 godina sa vama
„Izađi mi na teglu“ u Zaječaru tokom obeležavanja gradske slave (VIDEO)

„Izađi mi na teglu“ u Zaječaru tokom obeležavanja gradske slave (VIDEO)

Svetom liturgijom sa rezanjem slavskog kolača počelo je celodnevno obeležavanje Male gospojine, slave Sabornog hrama i grada Zaječara. Nakon toga velika gradska litija prošla je kroz grad.

Šesta sezona karavana „Izađi mi na teglu“ u okviru obeležavanja gradske slave posetila je Zaječar. U takmičenju za titulu najboljeg ajvara učestvovalo je 15 ekipa.

Ovo je prva godina u kojoj su predstavnici lokalne samouprave formirali ekipu koja se takmičila u pravljenju ajvara. Na čelu sa pomoćnikom gradonačelnika Vujadinom Miloševićem, vredne žene kabineta gradonačelnika uveliko su radile na pečenju i seckanju paprike.

Od ove godine manifestacija Izađi mi na teglu dobila je podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kao i podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave uz čiju pomoć je pokrenut i putujući Edukativni centar. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts