петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Rezime realizovanih i planiranih projekata u opštini Kladovo

Rezime realizovanih i planiranih projekata u opštini Kladovo

U okviru IPA programa prekogranične saradnje između Rumunije i Srbije opština Kladovo i Drobeta Turnu Severin realizovaće 4 projekta čija je vrednost 2,5 miliona evra. Jedan od tih projekata podrazumeva sređivanje Malog grada, tačnije onog dela Starog grada gde se nalazi letnja pozornica, rekao je Saša Nikolić, poverenik Srpske napredne stranke i predsednik opštine Kladovo.

Jedan od tih projekata je i rekonstrukcija Osnovne škole u Kladovu kako bi đaci nastavu pohađali u moderno opremljenom objektu, a prvaci dobijaju besplatne udžbenike za početak školovanja. Nikolić je istakao da su to efekti politike Srpske napredne stranke na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Trenutno su aktivno radi i na obnovi saobraćajne infrastrukture. U toku je asfaltiranje Ključkog puta i do sada je urađeno prvih 9 kilometara, a sledeće godine biće gotovo do Milutinovca.

U okviru IPA programa prekogranične saradnje između Srbije i Rumunije na konkursu za sufinansiranje pristiglo je 170, od čega je odobreno 33 projekta, dok u relaizaciji 4 učestvuje opština Kladovo, napomenuo je Nikolić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts