субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Seoske sportske igre u Zaječaru

Seoske sportske igre u Zaječaru

U Zaječaru će u subotu 6. jula na Popovoj plaži biti održane Seoske sportske igre Sportskog saveza Srbije. Sportskom savezu grada Zaječara pripala je čast da bude jedan od samo šest gradova domaćina u kojima će biti održane kvalifikacije za finale republičkih igara.

Učestvuju sela sa teritorije grada Zaječara, svaka ekipa sastoji se od 15 članova, deset muškaraca i pet žena, koji će se nadmetati u 10 disciplina: 

– bacanje kamena s ramena- nadvlačenje konopca- obaranje ruku- fudbal- odbojka- nadvlačenje štapa- šah- skok u dalj iz mesta- poligon – trčanje s preprekama- narodno rvanje
Svečano otvaranje Seoskih sportskih igara zakazano je za 9 sati, a igre će otvoriti predsednik Sportskog saveza Srbije i zlatni srpski olimpijac Davor Štefanek.
Dve prvoplasirane ekipe sa takmičenja u Zaječaru obezbediće plasman u veliko finale Seoskih sportskih igara, koje je zakazano za 31. avgust i 1. septembar u Rudnoj glavi kod Majdanpeka, a ekipa pobednik Seoskih igara na državnom nivou, dobiće nagradu za selo koje predstavljaju sportsko igralište.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts