oktobar 16, 2019

SAOPŠTENJE GRADSKOG ODBORA „DOSTA JE BILO“ ZAJEČAR

SAOPŠTENJE GRADSKOG ODBORA „DOSTA JE BILO“ ZAJEČAR

Gradski odbor „ Dosta je bilo“ Zaječar svakodnevno upozorava građane Zaječara da je jedna od najvećih laži kojom se služi naprednjačka vlast u Zaječaru , laž da smo siromašni i da para u budžetu nema. Para ima , ali ne za građane Zaječara već za naprednjačku bratiju na čelu sa preletačem Ničićem , koja svakodnevno otima javni novac kroz javne nabavke , kako kroz one koje raspisuje grad Zaječar, tako i kroz javne nabavke lokalnih javnih preduzeća.

„Dosta je bilo“ Zaječar postavlja pitanje da li je nabavka koju je raspisalo JKP Timok – održavanje i kojom je u odnosu na prethodnu 2018 godinu uvećalo potrebu za benzinom za neverovatnih 10 tona , posledica pristizanja novog automobila koga je grad Zaječar ustupio na korišćenje direktoru ovog preduzeća? Podsećamo građane da je ovo partijsko preduzeće nastalo tako što je od već postojećih javnih preduzeća u gradu preuzelo određene nadležnosti. Na taj način uhlebljeno je još partijskih vojnika koje će građani Zaječara, pored već postojećih u drugim javnim preduzećima i gradskoj upravi, nositi na leđima.

Dosta je bilo podseća građane da je po Izveštaju o poslovanju , ovo preduzeće u 2018 prikazalo dobit od 200 000 dinara i to samo zahvaljujući finansijskoj pomoći grada, kroz subvenciju od 5000000 dinara za početak rada a zatim i subvenciju predviđenu u iznosu od 30 000 000 dinara na ime Posebnog projekta kojim se zadovoljavaju interesi građana u oblasti sporta. U 2019 u JKP „Timok – održavanje“ pristigla je i subvencija od 5000000 dinara za rad zatvorenog bazena!!

Novac za subvencije je novac svih građana koji se izvlači iz budžeta i upumpava se u JKP Timok održavanje koje ga nedomaćinski troši , između ostalog i za ovu bajkovitu kupovinu 11 tona benzina za potrebe direktorovog automobila. Dosta je bilo zalaže se za uspostavljanje sistema u kome ovakvo ponašanje sa javnim novcem neće biti moguće i u kome će sve zloupotrebe biti sankcionisane.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts