субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR: Raspisano je 4 konkursa iz oblasti poljoprivrede (VIDEO)

ZAJEČAR: Raspisano je 4 konkursa iz oblasti poljoprivrede (VIDEO)

Iz budžeta grada Zaječara izdvojeno je 12 miliona dinara koji će se utrošiti na subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje i to kroz 4 konkursa. Ove mere mogu koristiti poljoprivredni proizvođači sa registrovanim domaćinstvina na teritoriji grada za investiciju na teritoriji koju obuhvata Zaječar.

Novine ove godine, u odnosu na prethodnu, jesu da se poljoprivredni proizvođači u konkursu za nabavku nove mehanizacije i opreme za voćarstvo mogu aplicirati za žičanu ogradu za voćnjake i opremu za navodnjavanje. Oni koji konkurišu za nabavku kvalitetnih grla mogu tražiti subvencije i za nabavku muzilica. Takođe jedna od novina je da u okviru sektora poljoprivredni proizvođači mogu aplicirati za više investicija, a konkursom je tačno određen limit do koga se može konkurisati u okviru određene mere. Što se tiče pčelarstva, povećan je iznos po meri u odnosu na pretnodnu godinu kada je za subvencionisanje pčelinjih društva ili opremu u pčelarstvu grad izdvajao do 30.000, a sada je taj limit povećan  na 40.000 dinara. Ukoliko pčelari uzimaju ove dve mere maksimalno mogu dobiti subvencije do 80.000 dinara. U planu je raspisivanje konkursa za udruženja i jesenju sadnju voća. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts