decembar 13, 2019

POČINJU 46. „SUSRETI SELA“

POČINJU 46. „SUSRETI SELA“

Ovogodišnja tradicionalna manifestacija izvornog narodnog stvaralaštva, „Susreti sela 2019.“ počinje u subotu 6. aprila u Jasenici gde će kao domaćin i prošlogodišnji pobednik, KUD“Živorad Petrović-Dudić“ dočekati KUD „Mladost“ iz Čubre. U nedelju 7. aprila u Sikolu će nastupiti KUD „Čučuk Stana“, kao domaćin i gosti iz Štubika, KUD „Prerast“.
Za učešće u manifestaciji koja će ove godine biti održana po 46. put prijavilo se 7 mesnih zajednica: Jabukovac, Jasenica, Sikole, Šarkamen, Štubik, Kobišnica i Čubra.
Propozicije takmičenja ostale su iste. Opština Negotin, kao pokrovitelj manifestacije obezbedila je ove godine 70.000 dinara za svako kulturno umetničko društvo, za pripremu i organizaciju, dok će Dom kulture obezbediti prevoz učesnika i ozvučenje.
Završna smotra „Susreta sela 2019.“ biće održana u maju, u okviru Majskih svečanosti povodom Dana opštine Negotin, kada će se u revijalnom programu predstaviti najbolje tačke i biti proglašen pobednik 46. po redu manifestacije „Susreti sela“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts