петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
„BLISKOST“ ODUŠEVILA GLEDAOCE

„BLISKOST“ ODUŠEVILA GLEDAOCE

Premijerno izvođenje predstave „Bliskost“ Patrika Marbera u režiji Snežane Udicki zaječarska publika nagradila je gromoglasnim aplauzom u prepunoj sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“. Ova ljubavna melodrama sa komičnim elementima ispunila je sva očekivanja gledalaca:
dobar komad, sjajna režija,odlična gluma. Uloge su poverene Nataši Petrović, Ani Bretšnajder, Milošu Tanaskoviću i Milošu Đuričiću.
Saradnik za scenski pokret i koreografiju Petar Pjer Rajković doprineo je da „Bliskost“ postane pravi spektakl , a ne obična verbalna drama .Ako se tome dodaju efektna scenografiija Mirka Stokića,kostimi Snežane Kovačević, fotografije Tatjane Galić Zetović i dizajn video materijala Pavla Kunovčića dobija se celina jedne fenomenalne predstave.
Rediteljka predstave Snežana Udicki ističe da junaci predstave u sebičnoj želji da dobiju više nego što imaju i što ih čini srećnim na kraju izgube sve što imaju.
“Naša predstav na ironičan način pokazuje današnje shvatanje ljubavne veze i postavlja možda najbitnija pitanja a to su – zašto se plašimo bliskosti, da li je uopšte moguća potpuna bliskost i ako jeste koliko može da traje?“
Snežana Udicki dodaje da je ovo njena prva režija u zaječarskom pozorištu i da je saradnja sa glumcima i kreativnim timom bila toliko dobra, da joj se činilo da sarađuje sa „drim timom“. „Drim tim “ je , što je njavažnije, ispunio očekivanja publike!

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts