субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
5 ekipa zaječarske Tehničke škole otići će na Regionalno takmičenje učeničkih kompanija u Nišu (VIDEO)

5 ekipa zaječarske Tehničke škole otići će na Regionalno takmičenje učeničkih kompanija u Nišu (VIDEO)

Jedna od ekipa Tehničke škole u Zaječaru prezentovaće svoj projekat pod nazivom „Lepote istočne Srbije“ na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija u Nišu. Ovaj projekat se bazira na web platformi i aplikaciji prilagođenoj svim uređajima koji podržavaju operativne sisteme android i IOS. Cilj je da se predstavi turistički potencijal istočne Srbije, a na tome je radilo trojica budućih programera i trojica dizajnera. Zahvaljujući svojim profesorima i mentoru Saši Nikoliću ovi mladi ljudi su prikupili činjenice o zanimljivim turističkim mestima koje su u aplikaciji prikazali.

Regionalno takmičenje učeničkih kompanija je sajamskog karaktera i svaki tim će dobiti štand na kome će predstaviti proizvode i usluge koje su učenici spremili. Osim toga, timovi prilažu kompanijski izveštaj koji je ujedno i prvi susret članova žirija sa učeničkom kompanijom.

Osim u Nišu, regionalna takmičenja se održavaju i u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, a žiri će izabrati po 4 najbolje učeničke kompanije koje će se direktno plasirati na Nacionalno takmičenje koje će biti održano od 19. do 21. maja u Novom Sadu, evropskoj prestonici mladih u 2019. godini.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts