петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Mladi programer Petar Vasiljević osvojio bronzanu medalju na takmičenju (VIDEO)

Mladi programer Petar Vasiljević osvojio bronzanu medalju na takmičenju (VIDEO)

Učenik 3. razreda zaječarske Gimnazije Petar Vasiljević programiranjem se bavi od 5. razreda, a već u 7. znao je da želi da upiše softverski inžinjering na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Prethodnog vikenda učestvovao je na Međunarodnom online takmičenju iz programiranja koji je organizovao Centar za talente oblasti Prahova u Ploještiju u Rumuniji. Kao član srpske ekipe Petar je osvojio bronzanu medalju.

Dan pre takmičenja iz programiranja Petar je na okružnom takmičenju iz matematike sa osvojenih 90 poena zauzeo prvo mesto i tako se plasirao na državno takmičenje koje se održava 16. marta. O njegovom radu i zalaganju profesori zaječarske Gimnazije imaju samo reči hvale.

Međunarodno online takmičenje u programiranju po treći put se organizuje u čast rumunskog naučnika Mihaila Patrašku koji je sa 29 godina preminuo od raka. Ove godine učestvovalo je 38 ekipa iz 28 različitih zemalja sveta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts