петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru održana 71. sednica gradskog veća

U Zaječaru održana 71. sednica gradskog veća

Nacrtom budžeta za 2019. godinu predviđen je ukupan budžet od 3.878.476.714,77 dinara, iz čega će se najviše investirati u kupovinu mašina i opreme, sa svega 26,65%, odnosno biće izdvojeno 1.033.702.237 dinara. U nacrt budžeta ušli su i programi za rodno odgovorno budžetiranje koji obuhvataju osnovno i srednje obrazovanje, socijalnu i dečiju zaštitu i razvoj omladine i sporta.

Predlogom programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Zaječara za 2019. godinu predviđena su sredstva iz budžeta za aktivnosti zaštite podzemnih voda, ali i za druge aktivnosti.

Većnici su odlučivali o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama, Nacrta Odluke o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije banjsko – turističkog  kompleksa Nikoličevo i usvajanju regionalnog plana upravljanja otpadom za gradove Zaječar i Bor i opštine Majdanpek, Negotin, Knjaževac, Kladovo i Boljevac.

Na sednici su razrešeni i imenovani članovi nekoliko školskih odbora, a bilo je i reči o praćenju kvaliteta površinskih voda  i nivoa komunalne buke na teritoriji grada za 2019. godinu. Usvojene su sve 23 tačke dnevnog reda, te će se o tome odlučivati na predstojećoj sednici Skupštine grada Zaječara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts