maj 22, 2019

Negotin: Evropska noć istraživača u OŠ „Branko Radičević“ u Negotinu

Negotin: Evropska noć istraživača u OŠ „Branko Radičević“ u Negotinu

Evropska noć istraživača, događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu, trinaesta po redu ove godine okupila je veliki broj mladih, budućih naučnika. Pomenuta manifestacija održana je u dvadeset sedam zemalja uključujući i Srbiju. Noć istraživača je podržana od strane Evropske komisije u okviru Marija Sklodovska-Kiri akcije, koji predstavlja program Evropske Unije za jačanje evropske istraživačke karijere.

Osnovna škola „Branko Radičević“ u Negotinu i ove godine pod sloganom „Istražuj noću, u znanju je moć“ uključila se u veliku naučnu avanturu. Učenici pomenute škole i gosti iz Zaječara prikazali su Negotincima zanimljive eksperimente.

Partneri u ovoj naučnoj manifestaciji bili su opština Negotin, Pedagoški fakultet u Vranju, Visokoškolska jedinica Negotin i Narodna biblioteka „Dositej Novaković“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts