петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Negotin: Prvi moto skup u Prahovu

Negotin: Prvi moto skup u Prahovu

U Prahovu je u okviru „Negotinskog leta“ organizovan prvi moto skup. Ovaj svojevrsni susret motociklista i ljubitelja dvotočkaša organizovali su moto klub „Free Rider“ iz Prahova pod pokroviteljstvom MZ Prahovo, lokalne samouprave kao i Turističke organizacije u Negotinu.

Mnogobrojni bajkeri članovi kluba „Free Rider“ kao i veliki broj motociklista iz susednih opština u istočnoj Srbiji učestvovali su na prvom moto-skupu koji je organizovan u ovom Negotinskom selu. Bilo je i motociklista iz inostranstva, a prema rečima organizatora cilj ovakvih manifestacija je pored promocije bajkerskih igara i rušenje predrasuda o vozačima motora.Kako je istakla Katarina Vojinović iz „Free Rider“, motociklisti se pre svega zalažu za bezbednu vožnju na dva točka.

Pored bajkerskih igara i koncerta koji su bili rezervisani za kasne popodnevne sate, ono što je privuklo pažnju posetilaca jeste služba koja je održana u porti seoske crkve, prilikom koje je sveštenik osveštao sve pristigle motocikle. Pored MZ Prahovo, veliku podršku ovoj manifestaciji pružila je i lokalna samouprava.

Prvi moto skup u Prahovu deo je programa „Negotinskog leta“ koje će trajati do 12. avgusta Kada se završava koncertom koji je posvećen međunarodnom danu mladih.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts