петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Najavljene letnje aktivnosti biblioteke u Zaječaru

Najavljene letnje aktivnosti biblioteke u Zaječaru

U svom knjižnom fondu Matična biblioteka „Svetozar Marković“ u Zaječaru poseduje oko 100 hiljada naslova, a kroz razne promocije, predavanja, radionice i smotre naporno radi na popularisanju knjige i čitanja. Direktor ove ustanove Boban Đorđević najavio je ponovno otvaranje Ogranka biblioteke u Velikom Izvoru tokom sledeće nedelje, ali i niz radionica koje tokom leta očekuju korisnike.

„Godinama unazad aktivnosti biblioteke ne prestaju kada krenu godišnji odmori. Biblioteka će tako i sada imati aktivnosti, doduše one će biti u manjem obimu, ali će aktivnosti biti tu tokom jula i avgusta. Aktivnosti će uglavnom biti na dečijem odelenju. To su radionice koje biblioteka radi godinama unazad i tiču se onog osnovnog školskog uzrasta“, najavio je direktor Matične biblioteke „Svetozar Marković“ Boban Đorđević. On je dodao: „Godinama unazad konkurišemo kod Ministarstva kulture i dobili smo jedan projekat koji se tiče nabavke opreme za slepa i slabovida lica. Očekujemo potpisivanje ugovora sa Ministarstvom, a onda ćemo krenuti u realizaciji istog.

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ nastavila je tradiciju Zaječarske čitaonice osnovane 1866. godine. Ona danas broji oko 3500 članova, ima čitaonicu sa 70 čitalačkih mesta i kompjuterski sistem sa 11 radnih jedinica.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts