субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Dom učenika srednjih škola prima nove đake

Dom učenika srednjih škola prima nove đake

Svi đaci koji u školskoj 2018/2019. godine upisuju po prvi put neki od razreda srednjih škola u Zaječaru mogu konkurisati za smeštaj i ishranu u Domu učenika srednjih škola. Konkurs je otvoren od 5. do 17. jula.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je konkurs za prijem učenika srednjih škola u ustanove za smeštaj i ishranu učenika. Pravo na to imaju učenici srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija ili jedinica lokalne samouprave, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, čije se školovanje finansira iz budžeta , koji imaju srpsko državljanstvo i čije prebivalište nije u sedištu škole koju pohađaju.

U Domu učenika srednjih škola stvaraju se uslovi za vaspitanje i obrazovanje redovnih učenika srednjih škola u Zaječaru. Obezbeđuje se njihov smeštaj, ishrana, kulturne aktivnosti, fizička rekreacija i ostalo. O učenicima brinu jedanaest stručnih vaspitača koji im pomažu u svakodnevnim aktivnostima.

Za više informacija moguće je doći lično u Dom učenika u Zaječaru u periodu od 8 do 14 sati, ali se mogu nači na sajtu ili broju telefona 019/430- 915. Konkurs je otvoren od 5. do 17. jula.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts