субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Uručena pomoć porodici Živković iz Zaječara

Zaječar: Uručena pomoć porodici Živković iz Zaječara

Crveni krst Zaječar otpočeo je humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za pomoć šestočlanoj  porodici Živković iz Zaječara čija je kuća izgorela. Kako živi od minimalnih primanja, porodica nema dovoljno sredstava za sanaciju štete. Crveni krst Zaječar sproveo je akciju i svojim aktivnostima uspeo da prikupi pomoć u iznosu od 39 500 dinara. Sredstva su utrošena za kupovinu građevinskog materijala koji im je već isporučen .

“Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica nesrećna je na svoj način.” Ovom rečenicom je čuveni Tolstoj započeo pripovedanje klasika „Ana Karenjina“, i bez obzira što pomenuta junakinja nema ama baš nikakve veze sa ovom nesrećom koju je porodica Živković preživela, ipak početni citat itekako navodi na zaključak da se baš na ovu familiju odnosi. Živkovići su radili i stvarali četrdeset godina, da bi preko noći ostali bez krova nad glavom. Nesreću niko ne priziva, a često joj se ne može ni stati na put, ali činjenica je da život ide dalje i da je porodici Živković neophodna svaka pomoć, kako bi se posledice nemile situacije ublažile.

Crveni krst Zaječar otpočeo je humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za pomoć ovoj šestočlanoj  porodici čija je kuća stradala u požaru. Vladan Marković generalni sekretar CK Zaječar ističe da svako ko želi da pomogne može sredstva da uplati na namenski račun ove humanitarne organizacije.

Živkovići trenutno žive kod rođaka i prijatelja, zbog vlage koja je u kući trenutno prisutna, kuća neće biti pogodna za stanovanje do leta, a do tada nastala šteta trebalo bi da bude sanirana, a sva moguća pomoć im je dobro došla.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts