maj 23, 2019

Zaječar: „Prevencija i ublažavanje posledica katastrofa uzrokovanih ljudskim faktorom u prekograničnom regionu Vidin -Zaječar”

Zaječar: „Prevencija i ublažavanje posledica katastrofa uzrokovanih ljudskim faktorom u prekograničnom regionu Vidin -Zaječar”

Opština Vidin u svojoj ulozi kao vodeći partner u okviru programa Program prekogranične saradnje Bugarska -Srbija 2014-2020 realizuje projekat pod nazivom: „Prevencija i ublažavanje posledica katastrofa uzrokovanih ljudskim faktorom u prekograničnom regionu Vidin -Zaječar”. Projektni partner sa srpske strane je Grad Zaječar. Projekat predviđa ulaganja za nabavku mašina za odlaganje otpada za potrebe opština Vidin i Grada Zaječara. Ovaj projekat doprinosi smanjenju rizika kao što su suše, poplave, šumski požari, klizišta i zagađenja, kao i njihovo sprečavanje i poboljšanje administrativnih kapaciteta u dužem vremenskom periodu. Opšti cilj projekta je prevencija i ublažavanje posledica nepogoda izazvanih ljudskim faktorom u prekograničnom regionu Vidin -Zaječar. Povodom realizacije pomenutog projekta biće održana konferencija za medije, 08. decembra 2017. godine u 12 sati u maloj sali Gradske uprave u Zaječaru.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts