петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: U Zaječaru je svečano otvoren 26. festival „Dani Zorana Radmilovića“

Zaječar: U Zaječaru je svečano otvoren 26. festival „Dani Zorana Radmilovića“

U Zaječaru je počeo 26. festival „Dani Zorana Radmilovića“. Gostuju pozorišta iz šest zemalja. Radmilovićevo matično pozorište Atelje 212 otvorilo je festival predstavom „Moja Ti“ a potom će se za osam dana smenjivati komadi iz Hrvatske, BiH, Francuske, Bugarske i sva najveća beogradska pozorišta. Glumci se iz večeri u veče nadmeću za prestižno priznanje „Zoran Radmilović“ – za najboljeg glumca. U predstavi rađenoj po komadu Olge Dimitrijević nagrađenom na konkursu Sterijinog pozorja za domaći dramski tekst, odlične glumačke kreacije uradile su Svetlana Bojković, Tanja Bošković, Gorica Popović, igraju još i Sofija Juričan i Ivan Mihailović. Tročlani stručni žiri ovogodišnjeg festivala, odlučio je da prvi „Zoranov brk“ dodeli glumici Svetlani Bojković, a nagradu joj je nakon predstave uručio predsednik žirija Ivan Bekjarev.

„Jako mi je drago što sam dobila nagradu, jer mi je drago sve ono što ima veze sa Zoranom. Ovaj komad smo radili timski i osećam da ova nagrada pripada celom ansamblu“, rekla je nakon predstave na pres konferenciji Svetlana Bojković.

 

Večeras je na programu predstava „Mrtve duše“, koju je po tekstu Nikolaja Gogolja, u Narodnom pozorištu Niš, režirala i dramatizovala Ana Đorđević.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts