maj 26, 2018

Na Rogljevačkim pivnicama kod Negotina održana je turistička i kulturno-umetnička manifestacija „Krajinska berba“

Na Rogljevačkim pivnicama kod Negotina održana je turistička i kulturno-umetnička manifestacija „Krajinska berba“

U subotu popodne  na Rogljevačkim pivnicama kod Negotina održana je turistička i kulturno-umetnička manifestacija „Krajinska berba“  koju su, pod pokroviteljstvom negotinske  lokalne samouprave,  po prvi put organizovali mesna zajednica Rogljevo i Turistička organizacija opštine Negotin.

Posle simboličnog prikaza nekadašnje berbe grožđa, odlaskom u vinograd i crkvenim osvećenjem  vinove loze,  izveden je i bogat kulturno-umetnički program. U njemu su učestvovali  kulturno – umetnička društva  „Nikola Pašić“ iz Zaječara, „Živojin Todorović“ iz Tamniča, kao i „Dojna Balantuluj“ iz Karansebeša u Rumunij. Nastupila je i pevačka grupa „Dolama“ Muzičke škole Stevan Mokranjac,  interpretatorka vlaških pesama Vionera Paunović, kao i članovi Uduurženja frulaša iz Negotina i još mnogi drugi izvođači.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com