петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Uručivanje zdravstvenih kartica u Zaječaru

Uručivanje zdravstvenih kartica u Zaječaru

Od 1. jula stare papirne zdravstvene isprave više ne mogu da se overe ili koriste, a građani koji nisu do sada izvadilii novu zdravstvenu ispravu – karticu, mogu s potvrdom kod lekara. Republički fond za zdravstveno osiguranje-filijala Zaječar započeo je od ponedeljka 10. jula sa izdavanjem kartica osiguranicima koji ih još nisu podigli.

Trenutno oko 400.000 građana u Srbiji čeka nove zdravstvene kartice. Zaječarska filijala Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje započela je sa izdavanjem zdravstvenih kartica osiguranicima koji nisu podigli.  Od utorka 11.7.2017. god. na posebno opredeljenim šalterima u zgradi Fonda u Zaječaru, Nikole Pašića 32. Kartice se uručuju po azbučnom redu, za penzionere i nezaposlena lica, kao i za članove njihovih porodica.

“ Bilo je zastoja u proizvodnji novih zdravstvenih kartica, međutim nama su sada sve kartice za koje su posneti zahtevi pristigle. Dakle svi osiguranici koji su uplatili do 1. maja sada mogu da dođu i da podignu karticu“, rekao je za našu televiziju dr Ljubiša Đorđević direktor Zaječarske filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Đorđević naglašava da je radno vreme Šaltera za uručivanje kartica produženo, radnim danima, šalteri su otvoreni od 7,30-18,00h a subotom od 8-14h.

„Na nivou filijale ima od 10 – 11 hiljada kartica koje treba predati vlasnicima, od toga na teritoriji Zaječara od 6 – 7 hiljada, ako se dnevno bude izdavalo od 300 – 500 kartica, tim tempom ovaj posao će biti završen za mesec dana“, kazao je dr Ljubiša Đorđević direktor Zaječarske filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. On je dodao da osiguranici koji do sada nisu podneli zahteve, to mogu da urade svakog dana, obzirom da taj proces traje i dalje i da ne postoje rokovi do kada zahtev mora da se podnese. On ističe da je oko 95% osiguranika do sada već podnelo zahteve i da su gužve mnogo manje nego ranije, pošto se sada radi o pojedinačnim slučajevima.

Related posts