недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: U Zaječaru se gradi „Kuća fudbala“ istočne Srbije

BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: U Zaječaru se gradi „Kuća fudbala“ istočne Srbije

„Kuća fudbala“ istočne Srbije, odnosno novi gradski stadion u Zaječaru gradi se predviđenom dinamikom i po planu bi trebalo da svoja vrata ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu fudbala, otvori za nešto manje od dve godine.

    Kada ovo velelepno zdanje bude završeno, stari stadion koji se nalazi na samo par stotina metara udaljenosti od novog biće preuređen u „Hram kraljice sportova“ atletike, kako bi se deci ovog istočnog dela naše zemlje omogućilo bavljenje svim atletskim disciplinama u adekvatnim uslovima. Prilikom polaganja kamena temeljca u proleće 2021.godine, gradonačelnik zaječara Boško Ničić rekao je da će ova građevina biti ponos generacija koje stasavaju i da ovu investiciju treba posmatrati kao pokretača ekonomskog razvoja grda Zaječara. “ Ovo je investicija koja nam otvara budućnost, njena vrednost je 3.379.200.000 dinara što predstavlja najveće ulaganje u jedan sportski objekat u istočnoj Srbiji“, rekao je tada gradonačelnik Ničić. Kako je istakao, kada radovi budu završeni ovaj stadion će biti ukras tog dela Zaječara.

  Početkom jula su  prеdstavnici invеstitora, Vladе RS i njеnе Kancеlarijе za upravljanjе javnim ulaganjima, obišli radovе na izgradnji novog gradskog fudbalskog stadiona u Zajеčaru. Konstatovali su da dinamika radova tеčе po utvrđеnom planu i da izvođači radova svе rokovе poštuju shodno ugovoru.

   Vеličina tеrеna, novog stadiona na Kraljеvici, bićе 105 h 68 m, prostor nеposrеdno uz tеrеn jе sa sеvеrnе i južnе stranе 8 m, sa istočnе i zapadnе 8,5 m, tako da jе tеrеn sa okolinom ukupno 121 h 85 mеtara. Ukupan broj sеdišta jе 8.168. U sklopu stadiona projеktovana jе i hala za borilačkе sportovе. Predviđeno je da ovaj impozantni objekat bude završen  za manje od dve godine, tačnije, za godinu i 11 meseci.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts