septembar 23, 2019

Zbog nestabilnog vremena otkazan program prvog dana Sabora kosovskih Srba Timočke Krajine

Zbog nestabilnog vremena otkazan program prvog dana Sabora kosovskih Srba Timočke Krajine

Zbog nestabilnog vremena , meteorolozi za popodne i veče u Zaječaru i okolini prognoziraju pljuskove sa grmljavinom , otkazan je program prvog dana Sabora kosovskih Srba Timočke Krajine koji je večeras trebalo da se održi na Trgu oslobođenja u Zaječaru.
Sabor će sutra biti održan u Zvezdanu po najavljenoj satnici.

U podne će biti otvorena izložba narodne nošnje, u 13 časova počinje takmičenje u kuvanju pasulja, dok će u 15 sati biti otvorena Izložba domaće radinosti, tradicionalnih zanata i tradicionalne kuhinje . Istovremeno će početi i takmičenje proizvođača rakije i vina. U 16 sati i 30 minuta biće proglašen pobednik u kuvanju pasulja , a sat kasnije biće proglašen najbolji proizvođač vina i rakije. Defile učesnika je u 18 sati i 30 minuta.
U kulturno -umetničkom programu, koji počinje u 19 sati, nastupiće kulturno- umetnička društva: „Božur“ iz Zvezdana,”Kraljevačka riznica “ iz Kraljeva, „Zoran Gajić“ iz Rgotine, „Ilinsko vrelo“ iz Ilina,”Vrelo” iz Šarkamena,”Mladost” iz Čubre, kao i pevačka etno grupa „Đurđevak” Centra za kulturu opštine Bor.
Organizatori manifestacije su Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, Turistička organizacija grada Zaječara i Mesna zajednica Zvezdan, a pokrovitelj Grad Zaječar.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts