четвртак, 16 маја, 2024

20 godina sa vama
KONCERT NA LETNJOJ SCENI ISPUNJEN EMOCIJAMA

KONCERT NA LETNJOJ SCENI ISPUNJEN EMOCIJAMA

Program proslave Dana opštine Kladovo i velikog jubileja pet vekova tvrđave Fetislam, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, završen je spektakularnim koncertom na Letnjoj pozornici. Kvalitetnom muzikom i igrom, publici su se u najboljem svetlu predstavili hor Evropol „I. Kapodistria“ sa Krfa, folklorni ansambl „Venac“ iz Gračanice i pevačica duhovnih i rodoljubivih pesama Danica Crnogorčević. Fetislam i Kladovo bili su ispunjeni ogromnom energijom prijateljstva, poštovanja, razumevanja i solidarnosti.

Četvoroglasni mešoviti Hor Evropol „I. Kapodistria“ sa Krfa, sastavljen od 55 članova, svojim izvođenjem grčkih pesama oduševio je publiku. Koncert grčkih prijatelja je završen srpskom pesmom „Tamo daleko“, čijem se izvođenju pridružila i publika. U znak srpsko-grčkog prijateljstva, zahvalili su Saši Nikoliću, predsedniku opštine Kladovo, na pozivu i predivnom gostoprimstvu, i poklonili našem gradu ikonu najvećeg krfskog sveca Sv.Spiridona, likere i slatko sa ovog grčkog ostrva.

Sa programom „Gračanica kroz vekove“ Nacionalni folklorni ansambl „Venac“ iz Gračanice je igrom i pesmom na najlepši način prikazao njihovu misiju širenja srpske kulture i umetnosti. Ansambl je u narodu prepoznat ne samo kao stub očuvanja tradicije i kulturnog identiteta, već i kao važna ustanova za opstanak i ostanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji sakuplja, čuva, neguje, razvija i prezentuje kulturno nasleđe, ne samo Kosova i Metohije, već cele Srbije.

Na kraju večeri kladovskoj publici se koncertom „U čast predaka za budućnost potomaka“ predstavila Danica Crnogorčević svojim etno, duhovnim i rodoljubivim pesmama. Sve ovacije mnogobrojne publike pobrala je pesma „Veseli se srpski rode“.

Kulturni program na velelepnoj Letnjoj sceni tvrđave Fetislam završen je veličanstvenim vatrometom i bakljadom.

Izvor: kladovo.org.rs

Related posts