петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
U Knjaževcu je obeležen 17. maj Dan opštine

U Knjaževcu je obeležen 17. maj Dan opštine

U knjaževačkom Domu kulture organizovana je svečanost povodom obeležavanje 17. maja, Dana optšine, u znak sećanja na 1833. godinu  kada je ovaj kraj oslobođen od turske vladavine. To je datum kada je, posle 437 godina, na ovim prostorima zbačena turska vlast, a Gurgusovac pripojen matici.

Na svečanoj akademiji povodom proslave dana opštine Knjaževac 17. maja, koji slovi za dan kada je ovaj kraj oslobođen od turske vladavine pre 190 godina, prisustvovali su brojni gosti sa političke, javne i kulturne scene naže zemlje, bilo je i gostiju iz inostranstva. Ocenjujući period između prošlogodišnje i sadšnje proslave Dana opštine, predsednik opštine Knjaževac mr Milan Đokić rekao je da je i ovoga puta napravljen iskorak, Knjaževac je potvrdio epitet najlepše varoši, a raduje i podatak što je veliki broj mladih koji žele da se bave poljoprivredom.

Proslava Dana opštine bila je prilika da se uruče najviša opštinska priznanja zaslužnim pojedincima i organizacija, među njima se izvajaju MZ Kalna i OŠ Vuk Karadžić. Naime MZ Kalna je u protekloj godini pokazala izuzetnu brigu za svoje meštane, a OŠ Vuk Karadžić je ostvarila izvanredne rezultate.

Opština Knjaževac nastavlja svoj put razvoja, ulaganjem u najznačajniji resurs koji jedna lokalna samouprava može da ima, a to su ljudi. Težnje ove prelepe varoši su da u toku godine što veći broj turista iz zemlje i inostranstva poseti neku destinaciju iz turističke ponude ovog kraja, istakao je pored ostalog predsednik Đokić govoreći na svečanoj akademiji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts