петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječarski maturanti plešu na trgu 30. maja

Zaječarski maturanti plešu na trgu 30. maja

Gradonačеlnik Zajеčara Boško Ničić održao je sastanak sa dirеktorima zajеčarskih srеdnjih škola i prеdstavnicima učеničkih parlamеnata. Tema sastanka bila je, organizacija plesa maturanata. Naime, maturantski ples koji je godinama u nazad bio organizovan u gradovima širom Srbije i regiona , među kojima je i Zaječar, i ubuduće će se održavati ali, kako je istakao gradonačelnik Ničić, od ove godine u organizaciji grada Zaječara.

Ničić je naglasio da finansijska sredstva nikada nisu bila problem, ali da je jako važno na koji način se troši novac koji grad izvaja već godinama unazad za ples, zato će od sada pa nadalje ples maturanata organizovati grad u saradnji sa maturantima i njihovim profesorima.

Zaječarski maturanti će na trgu u Zaječaru plesati 30. maja, a manifestacija će biti primerena nemilim događajima u Beogradu i Mladenovcu. Predstavnici đačkih parlamenata i njihovi profesori pozdravljaju inicijativu grada da Zaječar dobije svoj ples.

Tok ove manifestacija u budućnosti zavisiće od  dogovora nadležnih u lokalanoj samoupravi i mladih, jer kako ističu u kancelariji za mlade grada Zaječara, mladi treba da donose odluke, pogoto kada je reč o događajima koji se njih tiču.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts