петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
U Istorijskom arhivu „Timočka krajina“ Zaječar otvorena je konferencija pod nazivom Istorija demokratije i parlamentarizma u Srbiji „Nikola Pašić“

U Istorijskom arhivu „Timočka krajina“ Zaječar otvorena je konferencija pod nazivom Istorija demokratije i parlamentarizma u Srbiji „Nikola Pašić“

U Istorijskom arhivu „Timočka krajina“ Zaječar juče je otvorena konferencija pod nazivom Istorija demokratije i parlamentarizma u Srbiji „Nikola Pašić“. U okviru teme „Parlamentarizam u Srbiji pre i posle Majskog prevrata“, tokom prvog dana konferencije, radove je predstavilo sedmoro studenata univerziteta u Beogradu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici i Banjaluci. Prezentovani radovi govore o različitim aspektima i periodima razvoja parlamentarnog sistema i demokratije u okviru nacionalne istorije 19. i 20. veka. Izlaganja radova pratila je diskusija tokom koje su učesnici konferencije razmenjivali mišljenja i argumente vezane za obrađene teme.
Konferenciju je otvorio gospodin Stefan Zankov, predsednik Skupštine Grada Zaječara. U toku prvog dana konferencije, predavanja su održali prof. dr Tomas Zimon sa Pravnog fakulteta u Beču i doc. dr Nina Kršljanin sa Pravnog fakulteta u Beogradu. Drugog dana konferencije, od 10 časova, uvodno predavanje će održati prof. dr Mira Radojević sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, dopisni član SANU.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts